El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha presentat avui la Guia d’activitats i recursos d’educació ambiental 2015/2016, on es recopilen totes les iniciatives d’aquesta temàtica que les institucions públiques de les Illes Balears ofereixen als centres escolars; un complement clau a l’oferta educativa amb 198 activitats gratuïtes que s’encarrega d’aglutinar la Conselleria per facilitar-ne l’accés.

El conseller Vidal ha estat acompanyat, durant la presentació, del director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, qui ha explicat que tota la informació es troba a la pàgina web de la Conselleria, en l’apartat del Servei d’Educació Ambiental, “classificada en diferents blocs amb una fitxa explicativa per a cada activitat on es detallen els objectius, destinataris, el nombre màxim de participants, el lloc i el contacte on cal adreçar-se per reservar-ne plaça”.

Tant Vidal com Sansó han destacat que “una tercera part d’aquestes activitats, més de 60, no només s’ofereixen a centres educatius, sinó que també estan obertes al públic en general”, ja siguin adults, famílies, associacions o agrupacions professionals.

El Servei d’Educació Ambiental, que pertany a la Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, és el responsable de preparar aquesta guia de recursos i coordinar els diferents agents implicats. Pel que fa a les activitats pròpies d’aquesta àrea són, bàsicament, les que s’organitzen al Centre d’Interpretació dels Amunts d’Eivissa i a l’Aula de la Mar, situada a Can Salas.

Les energies renovables, la pesca, la ramaderia, el benestar animal o la natura són alguns dels temes que s’han de tractar en aquestes activitats, dividides per illes i per franja d’edats.